Despre mine

Fotografia mea
M-am nascut pe 08.05.2009 in Timisoara, intr-o zi de vineri, la ora 13.00. Nu prea am plans cand am venit pe lume pentru ca eram foarte obosit si speriat de tot ce se intampla in jurul meu. Pana la urma mi-am dat drumul incet dar sigur, mai ales pentru ca cineva imi umbla in nas, dar m-am linistit cand o mana m-a ridicat si m-a asezat apoi pe pieptul mamei. In rest nu prea imi mai aduc aminte nimic din primele zile, pentru ca dormeam mult. Acum sunt mai maricel, in 08.11.2009 fac 6 luni, imi place sa ascult ce se intampla in jurul meu, sa mananc fructe pasate si sa ma joc cu manutele. Dar cel mai mult imi place sa fiu bagat in seama.

joi, 1 aprilie 2010

"Ochelaristul" meu frumos

Saptamana asta am facut doua vizite la oftalmolog cu Rares.
Luni la un medic care ne-a facut o ecografie oculara, la care am mai fost si anul trecut si ne-a spus sa revenim in 6 luni. M-am intors acasa demoralizata. Probabil datorita neputintei care m-a cuprins cand l-am auzit pe medic spunand ca "nu se poate face nimic...nici 10 perechi de ochelari nu l-ar ajuta...trebuie sa asteptati sa creasca...nu, nu, nu, nu se poate face nimic...ramane in evidenta...reveniti la noi cand va spune dr. Stoica..."
Si azi la dr Stoica Florina, un medic si un om extraordinar pe care vi-l recomand cu caldura, care desi nu mi-a dat neaparat vesti mai bune despre ochiul stang a stiut cum sa-mi explice si sa puna problema astfel incat sa simt ca Rares are sanse mari sa aibe o viata normala ajutandu-l sa vada perfect cu ochiul drept si stimulandu-i pe cat posibil vederea la ochiul stang. Rares sufera de hipermetropie, pe fondul careia s-a dezvoltat si un strabism convergent (in special la ochiul stang), afectiuni care se pot corecta cu ajutorul nostru si efort din partea lui Rares.
Drept urmare, cel putin in urmatoarele 3 luni va trebui sa-i acoperim ochiul drept cu un plasture aproximativ 3 ore pe zi, astfel incat sa stimulam pe cat posibil ochiul stang. Altfel, ochiul devine lenes din cauza efortului si in timp riscam sa pierdem ceea ce avem acum: certitudinea ca Rares zareste ceva cu ochiul stang. In plus, in felul acesta incercam sa corectam pozitia globului stang care in prezent se deplaseaza mult spre nas (asta e strabismul).
Peste 3 luni mergem din nou la control, urmand ca dupa aceea sa-i facem OCHELARI pentru a corecta hipermetropia. Asa ca puiutul nostru va fi la doar un anisor si 2 luni un mic "ochelarist", de fapt un mic "scafandru" pentru ca la copii asa de mici ochelarii sunt dintr-un material moale, elastic, care se pune dupa cap. Nu-i asa ca va fi cel mai dragut "ochelarist"? Si atunci chiar vor putea toti sa spuna ca avem un mititel inteligent!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu