Despre mine

Fotografia mea
M-am nascut pe 08.05.2009 in Timisoara, intr-o zi de vineri, la ora 13.00. Nu prea am plans cand am venit pe lume pentru ca eram foarte obosit si speriat de tot ce se intampla in jurul meu. Pana la urma mi-am dat drumul incet dar sigur, mai ales pentru ca cineva imi umbla in nas, dar m-am linistit cand o mana m-a ridicat si m-a asezat apoi pe pieptul mamei. In rest nu prea imi mai aduc aminte nimic din primele zile, pentru ca dormeam mult. Acum sunt mai maricel, in 08.11.2009 fac 6 luni, imi place sa ascult ce se intampla in jurul meu, sa mananc fructe pasate si sa ma joc cu manutele. Dar cel mai mult imi place sa fiu bagat in seama.

luni, 15 martie 2010

Mama speciala

Am gasit aceste randuri pe site-ul www.malformatiicardiace.ro, unde am gasit informatiile si sprijinul necesar pentru a-l putea ajuta pe Raul (tineti minte, prietenul mai mic al lui Rares:)) sa ajunga in Germania pentru a fi operat la inima.
Au fost postate acolo de Ana Maria, o alta mamica de copil nascut cu malformatii cardiace, Alessia Maria, in varsta acum de 5 luni si jumatate.
Dedic si eu aceste randuri, asa cum a facut Ana Maria, tuturor mamicilor.

Mama Speciala, de Erma Bombeck

Cele mai multe femei devin mame accidental, altele vor, putine datorita presiunii sociale si cateva din obisnuinta.
Anul acesta aproape 100.000 de femei vor deveni mame ale unor copii cu probleme de sanatate .
V-ati pus vreodata intrebarea cum sunt alese mamele acestor copii?
Eu L-am vizualizat cumva pe Dumnezeu privind in jos spre Pamant si alegandu-si instrumentele de procreatie cu multa grija si prudenta. El se uita si isi instruieste ingerii care noteaza intr-un registru urias.
"Armstrong, Beth; bãiat. Sfant protector...da i-l pe Gherasim. El e obisnuit cu blasfemia."
"Forrest, Marjorie; fiica. Sfant protector, Cecilia."
"Rutledge, Carrie; gemeni. Sfant protector, Matei."
La sfarsit El da un nume unui inger si zambeste, "Da acesteia un copil cu probleme de sanatate."
Ingerul e curios. "De ce tocmai aceasta, Dumnezeule? E atat de fericita."
"Intocmai", zambeste Dumnezeu, "As putea da un copil cu astfel de probleme unei mame care nu stie sa rada? Ar fi crud."
"Dar are ea rabdare?" intreba ingerul.
"Nu o vreau cu prea multa rabdare caci astfel s-ar ineca intr-un ocean de auto-compatimire si disperare. Odata cu prelucrarea socului si a resentimentului, ea se va descurca. Am privit-o azi. Ea are acea constiinta de sine si independenta, atat de rare si de necesare la o mama. Stii, copilul pe care i-l voi da are propria sa lume. Ea va trebui sa se transpuna in viata lui si aceasta nu-i va fi usor."
"Dar, Dumnezeule, cred ca ea nici nu crede in Tine." Dumnezeu zambeste, "Nu conteaza, pot sa repar asta. Aceasta este perfecta – are destul egoism."
Ingerul comenteaza - "Egoism? E cumva o virtute?"
Dumnezeu da din cap. "Daca nu se poate separa din cand in cand de copil, nu va supravietui niciodata. Da, iata o femeie pe care o voi binecuvanta cu un copil mai putin perfect. Inca nu-si da seama, dar va fi invidiata. Pentru ea nu va fi firesc niciodata un ‘cuvant rostit’. Ea va considera ‘un pas’ ca fiind firesc. Cand copilul ei va spune 'Mama' pentru prima data, ea va trai un miracol, si va sti aceasta! Ii voi permite sa vada clar lucrurile pe care le vad...ignoranta, cruzime, prejudecata....si-i voi permite sa se ridice peste acestea. Nu va fi niciodata singura. Eu voi fi langa ea in fiecare minut din fiecare zi din viata ei, deoarece ea Imi face lucrarea ca si cum ar fi aici la sanul Meu ".
"Si cum ramane cu Sfantul protector?" intreba ingerul, cu condeiul ridicat in aer.
Dumnezeu zambeste, "Oglinda va fi de ajuns."

2 comentarii:

  1. Chiar merita sa crezi intr-un Dumnezeu care ti-a daruit un copil bolnav ? E clar ca Dumnezeu are ori un umor negru malefic, ori pur si simplu nu exista. Este o iluzie menita sa-ti dea o stare de calm. Iar povestea de mai sus are acelasi rol, sa-ti ofere o explicatie ireala, imposibila si improbabila.

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi pare rau ca asta e parerea ta. Poate cu mai mult timp in urma as fi avut-o si eu. Dar am trait experienta ultimului an si ceva s-a schimbat. E doar parerea ta...ti-o respect, si-atat.

    RăspundețiȘtergere