Despre mine

Fotografia mea
M-am nascut pe 08.05.2009 in Timisoara, intr-o zi de vineri, la ora 13.00. Nu prea am plans cand am venit pe lume pentru ca eram foarte obosit si speriat de tot ce se intampla in jurul meu. Pana la urma mi-am dat drumul incet dar sigur, mai ales pentru ca cineva imi umbla in nas, dar m-am linistit cand o mana m-a ridicat si m-a asezat apoi pe pieptul mamei. In rest nu prea imi mai aduc aminte nimic din primele zile, pentru ca dormeam mult. Acum sunt mai maricel, in 08.11.2009 fac 6 luni, imi place sa ascult ce se intampla in jurul meu, sa mananc fructe pasate si sa ma joc cu manutele. Dar cel mai mult imi place sa fiu bagat in seama.

joi, 8 iulie 2010

Apel pentru PATRICIA!

Dragi prieteni,
Patricia are doar 5 luni. S-a nascut cu probleme grave: malformatii cardiace si sindrom Down. Desi nu are sanse la o viata normala 100%, trebuie sa o ajutam sa traiasca. Pentru ca exista aceasta sansa.
Patricia a fost programata pentru investigatii medicale complexe la clinica din Germania la care a fost operat si Raul in luna februarie. Programarea este pentru 23 iulie. Din pacate, parintii nu au reusit inca sa obtina formularul E112 pe baza caruia pot pleca in Germania fara sa suporte ei toata cheltuiala investigatiilor, tratamentului, operatiei. Se pare ca in ultimele luni a devenit din ce in ce mai greu sa se obtina acest formular. Desi au medic cardiolog la Spitalul de copii din Timisoara care o urmareste pe Patricia de la nastere si care e dispus sa le intocmeasca raportul medical necesar pentru dosarul ce trebuie depus la CJAST, parintii nu reusesc sa obtina o negatie de la Tg Mures. Probabil stiti ca in Romania nu exista decat un centru specializat in cardiochirurgie infantila, la Tg Mures. Acolo sunt trimisi toti copiii cu astfel de probleme. De acolo Patricia are nevoie de o hartie pe care sa scrie ca interventia, desi se poate face in Romania, nu poate avea loc la ei din diferite motive: pre amulte cazuri, lista de asteptare, lipsa materiale, etc. Iar pentru aceasta hartie Patricia a ajuns deja de 2 ori la Tg Mures. Degeaba. Doua drumuri facute in van. Ba mai mult, a doua vizita a durat doar cateva minute. Imaginati-va sa mergeti ore intregi pe drum cu un copil de 5 luni si cand ajungi la destinatie sa ti se spuna ca medicul e in concediu, desi aveai programare. Si sa ti se spuna asta rastit. In plus, medicii de-colo au venit cu o alta gaselnita, pentru a nu trimite asa multi copii in afara la tratament, acum inainte de a elibera astfel de documente, impun realizarea unui cateterism (o procedura medicala prin care se introduce prin vena un tub cu o camera video cu ajutorul careia se poate vedea in interiorul inimii exact care e problema medicala). Astfel, in cazurile in care se vede clar ca nu sunt sanse de reusita prin operatie (asa spun ei) nici macar nu se mai sinchisesc sa intocmeasca documentul respectiv, practic nu mai dau nici o sansa micutilor si ii condamna la moarte sau la o viata chinuita si scurta. Din pacate Patriciei deocamdata nu i s-a acordat nici macar sansa acestui cateterism. Si nu se stie daca sau cand i se va face. In paralel parintii cauta o alta solutie, la privat, contra cost.
Totusi, vin in fata Dumneavoastra cu o MARE rugaminte: va rog pe voi, cei care poate mai urmariti din cand in cand blogul lui Rares sa o ajutati pe Patricia cu o relatie la Tg Mures. Nu neaparat la clinica de cardiologie, pur si simplu daca aveti o cunostinta, o ruda, poate din aproape in aproape am reusi sa ajungem la cine trebuie astfel incat cateterismul sa se realizeze cat mai repede. Sau poate veniti cu alte variante, in caz ca aveti cunostinta de vreo clinica privata in tara sau pe-aproape care face astfel de proceduri la copii asa mici.
Scrieti direct pe blog sau la adresa pdragoslava@yahoo.com.
Va multumesc in numele Patriciei.
PS Voi reveni curand cu vesti despre Rares, care va pupa pe toti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu